Ga direct naar

                        
Zermelo         Leerlinks           
GGD                Woots
Examen         Werken in teams
Brieven          Folder Vakcollege





Onderneem het met je handen!

Zit jij in groep 8 en heb je een vmbo basis of kader advies en vind je het leuk om met je handen te werken of voor en met mensen? Dan is Vakcollege Eindhoven de school voor jou!

Op de meeste vmbo-scholen is de opleiding, zeker in de onderbouw, weinig vakgericht. Vakcollege Eindhoven pakt dat anders aan. In het eerste ( en tweede jaar) heb je direct tien uur les per week, gericht op de praktijk. Zo leer je vaardigheden die nodig zijn om een echte vakman of vakvrouw te worden én ontwikkel je een passie voor je vak. 
Dit betekent nog niet dat je in de eerste twee leerjaren al precies moet weten wat jij later wilt worden.
Wel kies je alvast een vakroute: 'Techniek & Vakmanschap' of 'Mens & Dienstverlening'. 

Binnen de vakroute Techniek & Vakmanschap maak je kennis met allerlei specialisaties, zoals houtbewerking, elektrotechniek, mechanica en metaalbewerking.
Kies je voor Mens & Dienstverlening dan vind je het leuk om met mensen om te gaan, hen te helpen of is uiterlijke verzorging jouw ding. Vakcollege Eindhoven is dé school voor kinderen die het liefst de handen uit de mouwen steken.

Een kijkje in de school met een 360 graden tour

Uiteraard hoort bij ieder praktijkvak een theoriegedeelte en natuurlijk staan ook vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde op het rooster.
Wij zitten in een super modern gebouw dat helemaal is ingericht voor onze onderwijsaanpak. Zowel de techniekvakken als de afdeling Zorg & Welzijn hebben een eigen stekkie. De school heeft een gezellige aula en er is de mogelijkheid voor jou als leerling om buiten te pauzeren.

Binnen- en buitenschoolse activiteiten maken de opleiding nóg leuker zoals het jaarlijkse survivalkamp, de sportdag en het gala.

SPECIALISEREN IN LEERJAAR 3 EN 4

Je leert direct een vak!

In leerjaar 3 en 4 ga je je specialiseren in een sector:

Bouwen, Wonen & Interieur
Mobiliteit & Transport
Produceren, Installeren & Energie
Zorg & Welzijn

Vakcollege Eindhoven werkt nauw samen met het bedrijfsleven. Stages zijn een belangrijk onderdeel van ons onderwijs in de laatste twee leerjaren. Je maakt uitgebreid kennis met de beroepspraktijk. Ook verzorgen professionals gastlessen en ga je op bedrijfsbezoek. Met het bedrijfsleven overleggen we bovendien over de leerstof. Dit vergroot de kansen van onze leerlingen op de arbeidsmarkt.

Ook is er een goede samenwerking met het Summa College (middelbaar beroepsonderwijs). Docenten overleggen over de inhoud van de lessen en je bezoekt alvast het Summa College. Hierdoor is een soepele overgang van het vmbo naar het mbo gewaarborgd. Voor de leerlingen is het net alsof het één opleiding is.

 

OPTIMALE ONDERSTEUNING, BETROKKEN MEDEWERKERS

Meteen na de aanmelding is er persoonlijk contact tussen Vakcollege Eindhoven en de basisschool. Hierdoor krijg je als leerling vanaf de eerste schooldag de ondersteuning die je nodig hebt. De mentor is de spil in de leerlingbegeleiding. Indien nodig is er hulp van specialisten. Signalen dat een leerling extra ondersteuning nodig heeft, worden direct opgepikt.

Medewerkers van Vakcollege Eindhoven zijn betrokken en gemotiveerd. Ze stimuleren leerlingen om het beste in zichzelf naar boven te halen. De school zorgt voor een veilig en prettig leerklimaat, waarin je gestructureerd aan je toekomst werkt.