Ga direct naar

                        
Zermelo         Leerlinks           
GGD            
Examen       
Folder Vakcollege


Dringend advies om een mondkapje te dragen

1 oktober heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het dringend advies gegeven om mondkapjes in de scholen te dragen. Scholengroep Het Plein, waar onze school deel van uitmaakt, volgt dit advies op. Dit betekent dat wij met ingang van maandag 5 oktober aan al onze leerlingen en medewerkers vragen om een mondkapje te dragen.

Scholengroep Het Plein heeft voor al haar leerlingen een uitwasbaar mondkapje besteld en die zullen worden uitgereikt zodra deze geleverd zijn. Als de leerling of medewerker al een mondkapje heeft, dan willen we vragen om dat vanaf maandag 5 oktober al te dragen.

Uitgangspunten op VCE zijn:
- mondkapjes worden gedragen tijdens verplaatsingen in de school;
- de mondkapjes voor de leerlingen worden verstrekt door school;
- Indien de lessensituatie er om vraagt om binnen de 1,5 meter van de betreffende leerling te komen dan                draagt de docent/instructeur een mondkapje.

Verder zijn er lijnen in het midden van de gangen aangebracht. Het is de bedoeling dat iedereen zich rechts van de betreffende lijn verplaatst (rechts houden);
Het gebruik van kluisjes wordt, gelet op de verscherpte maatregelen, tot nader order,nog niet versoepelt.

Wij vragen ook bezoekers van het schoolgebouw om zich aan dit dringend advies voor het dragen van een mondkapje te houden.

Media
  • afbeelding mondkapje

Waar ligt jouw toekomst?

Jij gaat het maken!

Vakcollege Eindhoven is een school waar we je op basis van interesses en kwaliteiten uitdagen en waar je een praktische opleiding volgt: al vanaf het eerste jaar richting een vmbo- én mbo diploma! Hiertoe werken we samen met regionale bedrijven en instellingen. Voor onze leerlingen betekent dit dat ze worden opgeleid tot vakman/vakvrouw en een diploma halen waarmee ze aan de slag kunnen. Voor bedrijven betekent het dat ze kunnen rekenen op geschoolde vakmensen met een opleiding die is afgestemd op de dagelijkse praktijk. Juist omdat we op de interesses en kwaliteiten  inspelen en onze leerlingen persoonlijk begeleiden, voorkomen we dat ze vroegtijdig de school verlaten. Ook geeft Vakcollege Eindhoven leerlingen met een dubbel advies (bb/kb) de mogelijkheid om op te stromen naar kb niveau. Dit wordt per vak bekeken. Maatwerk dus! Leerlingen worden gestimuleerd om voor een mbo-diploma te gaan wat door de intensieve samenwerking met bedrijven, instellingen en Summa College mogelijk is. Met andere woorden: met een diploma van Vakcollege Eindhoven ga je het maken!

Jacques Wilbers

Directeur Vakcollege Eindhoven

Je leert direct een vak

Samen aan de slag met de praktijk

Bedrijven en organisaties op het gebied van zorg en dienstverlening spelen een belangrijke rol bij de opleidingen van Vakcollege Eindhoven. Samen met deze partijen werkt het Vakcollege aan een nieuwe generatie vakmensen: de werknemers van de toekomst. Die samenwerking gaat verder dan het bieden van stageplaatsen. De actieve inbreng in de organisatie en de inhoud van het onderwijs is een van de succesfactoren van het Vakcollege. Een wisselwerking waarbij het mes aan meerdere kanten snijdt: leerlingen leren in een praktijkomgeving een echt vak, organisaties profiteren van die beter opgeleide vakmensen.

Vakcollege Eindhoven kan rekenen op de steun van verschillende organisaties in techniek,  zorg en dienstverlening. Bedrijven en instellingen die op een bepaalde manier bijdragen aan de ontwikkeling van het Vakcollege. Deze organisaties kunnen op hun beurt rekenen op gemotiveerde, goed opgeleide stagiaires en toekomstige werknemers.

 


Vanaf de start de juiste begeleiding

Je leert op Vakcollege Eindhoven een echt vak! De praktijk speelt daarin een belangrijke rol, net als de samenwerking met het Summa College. Leerlingen kunnen rekenen op persoonlijke begeleiding en ouders worden betrokken bij de opleiding en de keuzes die leerlingen moeten maken. Mocht je daarnaast extra ondersteuning nodig hebben, dan staat het team van Vakcollege Eindhoven met de nodige expertise voor je klaar.