Activiteiten

Op Vakcollege Eindhoven word je een echte vakman of vakvrouw. Vooral omdat je al vroeg in de opleiding kennismaakt met de praktijk. Maar ook door veel projecten waaraan je kunt deelnemen, word je een topper in je vak. Vakcollege Eindhoven is daarnaast een school waar aandacht is voor ontspanning. Voor voorbeelden van activiteiten kun je kiezen uit het menu.

Makersklas

Voor leerlingen die geen genoeg krijgen van techniek is er de speciale Makersklas!

In hun eigen lokaal op de derde verdieping kunnen leerlingen kennismaken met nieuwe technieken en knutselen ze aan hun eigen technische projecten.

Survivalkamp 

"Juf, wanneer gaan we weer op kamp?" is een vraag van leerlingen die je nu veel hoort. Drie dagen, 2 nachten op kamp in de Ardennen, waarin je samen super gezellige en spannende activiteiten kan doen. Kampvuur maken, tokkelen, kanoën, noem maar op. Een kamp waar je bij wil zijn. Betrokken ouders die samen met de docenten de leerlingen naar het kamp brengen en ook weer ophalen. 

Sportieve activiteiten
Op het Vakcollege Eindhoven worden ook ieder jaar sportieve activiteiten georganiseerd zoals

Sportdag

Leerlingen kunnen dan kiezen uit onder andere boogschieten, zaalvoetbal, BMX en klimmen.

Army Urban Run

Elk jaar wordt op de  legerplaats Oirschot een Army Urban Run georganiseerd voor scholieren. Hierbij moet zo snel mogelijk een parcours van hindernissen worden afgelegd. Ook een team van Vakcollege Eindhoven doet altijd mee.

Zaalvoetbaltoernooi

Tijdens het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi tussen teams van Aloysius De Roosten en Vakcollege Eindhoven heeft in 2018 een team van Vakcollege Eindhoven gewonnen. Natuurlijk gaan we in 2019 weer voor de winst.